Website maken

Website maken samen met WordPress Nijmegen

Een simpele website is tegenwoordig zo gemaakt. Een goede en unieke website die helemaal bij je past, dat vergt meer werk en aandacht. Een site zet je online om jouw concept te ondersteunen. Een goede website helpt jouw onderneming verder.

Om een goede WordPress site te maken zul je dan ook verschillende stappen moeten doorlopen. Bekijk onderstaand stappenplan en bepaal wat jij zelf kan doen, en waar jij ondersteuning van onze specialisten bij kan gebruiken.

1

Concept

Bedenk als eerste goed wat jouw concept is en hoe dit op jouw site weergegeven moet worden. Wat is het doel van je website? Welke pagina’s passen daarbij? Wil je blogberichten kunnen plaatsen, of denk je daar geen behoefte aan te hebben?
Begin met een goed concept en maak als eerste een ‘plattegrond’ van je site, een zogenaamde sitemap.
2

Vormgeving

Om een unieke uitstraling te hebben moet ook de vormgeving kloppen. Heb je al een goed logo en een consistente huisstijl? Wat wil je uitstralen met je website?
Bij de vormgeving maak je een ontwerp van je site en de verschillende pagina-soorten.
3

Fotografie & beelden

Naast vormgeving is het erg belangrijk om met bij jouw concept passende beelden te werken. Heb je goede foto’s van jou(w producten)? Ondersteunt het beeldmateriaal jouw boodschap?
Mensen zijn visueel ingesteld en je site wordt aantrekkelijker met een goede en passende verzameling foto’s en afbeeldingen.
4

Realisatie

Vanuit je concept zullen de vormgeving en beelden samen moeten komen op de hostingomgeving. Heb je voldoende aan de standaard WordPress-omgeving of wil je deze uitbreiden met plugins? Maak je gebruik van een externe boekingssysteem, webshop of andere systemen die gekoppeld moeten worden?
Bij de realisatie moet je ervoor zorgen dat alles naadloos samenkomt om jouw hele plaatje te laten kloppen.
5

Content

De inhoud is van het grootste belang. Welke boodschap wil je vertellen aan potentiële klanten? Zijn je teksten en documenten helemaal correct qua taal en stijl? Waar ga je de diepte in en waar kan je beter kort en krachtig zijn?
Zorg ervoor dat jouw verhaal naar voren komt.
6

Marketing

Jouw site moet goed onder de aandacht worden gebracht. Hoe bereik je online jouw klanten? Ben je wel optimaal vindbaar voor zoekmachines als Google (SEO op orde? Wil je actief online gaan adverteren (SEA)?
Houd rekening met de leesbaarheid van je teksten voor zoekmachines en zorg voor goede landingspagina’s voor advertenties.
7

Social Media

Bedenk of en hoe vindbaar je wil zijn op social media. Heb je al accounts aangemaakt op Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest en Google+? Wil je deze platformen actief gaan gebruiken en integreren?
Sommige systemen zijn een hype, andere sites bestaan minder lang, vraag jezelf af op welke social media je aanwezigheid van belang is.
8

Training

Het opzetten van je website is stap 1, daarna moet deze onderhouden worden. Kun je zelf berichten plaatsen en pagina’s aanpassen? Ben je bereid (lang) te zoeken naar oplossingen voor problemen?
Het kan helpen een cursus te volgen om WordPress (beter) te leren kennen, zoals bijvoorbeeld bij Louis Wolf (wpress-cursus.nl) of Jan-Fokke Oosterhof (1 day website).

Na de opzet van je eigen WordPress site wil je natuurlijk dat je site goed blijft draaien en dat ie goed beschikbaar is op het internet. Daarom zul je ook onderstaande onderwerpen in je stappenplan moeten meenemen:

Hosting

Je site heeft een vast plekje op het internet nodig waar de site altijd bereikbaar is. Heb jij behoefte aan een hoge beschikbaarheid? Is de snelheid van jouw site wel voldoende?
Maak een goede keuze voor een hostingprovider, ze onderscheiden zich in prijs en kwaliteit.

Onderhoud

Voor auto’s is een APK heel normaal, maar ook bij een website zul je periodiek de techniek moeten bijwerken. Gebruik je veel verschillende plugins van verschillende ontwikkelaars? Zorg je voor tijdige updates van je website?
Een veilige WordPress-site vergt onderhoud, ongeacht het aantal bezoekers.

Helpdesk

Je kunt veel zelf doen, helemaal met alle online informatie over WordPress. Maar waar stel je je vragen als je vastloopt? Is jouw kennis of buurjongen wel tijdig beschikbaar om je te helpen? Wat als iets echt niet meer werkt?
Met alle verschillende oplossingen en eigen voorkeuren van techneuten en specialisten doe je er goed aan een vaste vraagbaak te kiezen.

Tips en keuzes als je een website gaat maken in WordPress

WordPress themes WordPress plugins WordPress gekoppelde systemen WordPress handleidingen
Close